Coşul tău este gol!

TOATE CATEGORIILE

Comentarii recente
 1. Friday, Sep 18, 2015Comment by CBmaniaReview statie radio CB Maxon CM10
  Poate aveti alt model de CM10, va rog sa ne trimit...
 2. Friday, Aug 21, 2015Comment by clauReview statie radio CB Maxon CM10
  salut cum ai facut "reajustare foarte simpla a pr...
 3. Wednesday, Apr 8, 2015Comment by CornelStatiile radio CB, salveaza bani si timp
  Timpul ca timpul...da banii de pe amenzi ii salvea...
Postari recente
 1. Detectoarele radar de la Whistler Data: 29-06-2018
  Detectoarele radar sunt dispozitive care detecteaz...
  Scris de CBMania
 2. Oferta de Craciun la CBMania Data: 18-12-2015
  CBMania a ales 40 dintre cele mai cautate produse ...
  Scris de CBMania
 3. Black Friday la CBMania Data: 18-11-2015
  Acum este momentul potrivit pentru a va face cadou...
  Scris de CBMania

Statiile radio CB, salveaza bani si timp

Data: 08-04-2015 | Scris de CBMania.ro|1 comentarii

Iesirea din iarna inseamna si planuri de calatorii, de vacante, de drumuri mai lungi sau mai scurte, de distractie. Si ce-ar fi ca de fiecare data sa ne intoarcem acasa fara amenzi sau cu toate punctele de pe permis la locul lor? Ar fi o incununare a unui vacante reusite. Cu drumurile de la noi, e mai greu ca planul sa fie respectat intotdeauna asa ca avem nevoie de un mic ajutor. O statie radio CB cu antena ar putea fi salvarea.

Ce inseamna statie CB? E simplu. E un aparat pe care-l montezi in masina, care utilizeaza o frecventa libera si cu ajutorul antenei poti comunica Statiile radio salveaza timp si banilinistit cu ceilalti participanti la trafic. Colegii de drum, caci acesta este apelativul folosit de cei peste 1 milion de utilizatori de statii, va pot da informatii pretioase care pot insemna economie de timp si de bani.


Cand spunem economie de timp ne referim in primul rand la evitarea unor portiuni de drum unde se efectueaza lucrari, unde s-au petrecut accidente sau unde, din cauza unor fenomene meteorologice, nu se poate circula in conditii bune. Aplicatiile de pe telefon nu sunt intotdeauna eficiente pentru ca nu se face update in timp real, poti ramane fara baterie sau pur si simplu consuma foarte mult din traficul de date. Daca aveti o statie, doar apasati pe un buton si aflati ce se intampla pe drumul pe care urmeaza sa mergeti pe o distanta de pana la 10 km. Poate va intrebati daca exista riscul sa nu gasiti nici un "coleg" care sa va raspunda. Posibilitatile sunt extrem de mici, avand in vedere ca sunt din ce in ce mai multi utilizatori de statii radio CB. Soferii profesionisti au aproape toti astfel de dispozitive, iar cei amatori in proportie de cam 10%.

Cum economisesc bani cu o statie CB?
Economia de bani este strans legata de cea de timp. Ocolind drumurile afectate salvati cativa litri buni de benzina, nemaistand in trafic. Cand avem permis si spunem bani, spunem si amenzi, iar cu o statie avem posibilitatea de a afla locurile unde sunt amplasate radarele, si iata cum putem salva bani irositi pe amenzi.

Exista si situatii exceptionale in care statiile CB pot fi cu adevarat salvatoare. Putem ramane blocati pe drumuri infundate, putem face accident noaptea pe drumuri necirculate, putem ramane inzapeziti. Se pot intampla multe, dar anuntand un alt "coleg" despre situatia noastra, vom primi ajutor si vom iesi din impas.

Statiile CB sunt utile in orice anotimp, la drum lung sau scurt. Chiar si prin orase, ne pot salva de stat ore in sir in trafic in ambuteiaje, ceea ce se traduce prin economie de benzina si mai mult timp petrecut intr-o atmosfera mai placuta.

Statiile CB pot fi folosite in orice tara din Europa, insa trebuie sa respectati legislatia in vigoare de pe teritoriul fiecarui stat. In principiu, este uniformizata. De exemplu, statiile CB nu trebuie sa emita cu o putere mai mare de 4wati pentru a nu primi amenda.

Tag-uri:

Articole asemanatoare

  Adauga comentariu