Forum statii radio - discutii despre statii radio emisie receptie, statii radio PMR, statii radio CB, antene statii radio.
Acum este 18 Mai 2012, 21:44

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 70 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Statiile de emisie-receptie PMR, in frecventa de 446Mhz
MesajScris: 24 Aug 2009, 09:55 
Neconectat

Reprezinta o alta modalitate de comunicare libera si gratuita, de aceasta data in cu totul alta frecventa, si anume cea de 446 Mhz. Gasiti aceste modele de statii in pachete, pereche si nu numai, in functie de marca si model. Ideale pentru folosirea din masina, excursii, vanatoare, pescuit. Datorita posibilitatii codarii emisiei, aveti certitudinea ca doar persoana cu care comunicati aude mesajul dumneavoastra. Puterea unor astfel de statii este de 0,5 w, insa pe piata ve-ti gasi si modele cu putere marita, pentru o arie de acoperire mai mare.

MIDLAND VH2+120DV

str. Mihai Eminesu , nr. 121 0727355466

Sus

Subiectul mesajului: Re: Statiile de emisie-receptie PMR, in frecventa de 446Mhz
MesajScris: 26 Aug 2009, 07:31 
Neconectat

Acest mod de comunicare este ales cu precadere de firme de constructii, alpinism utilitar, vanatoare si pescuit. In unele zone montane si de echipele de salvamontisti. In ultima perioada utilizarea lor a intrat si in aria civila, astfel devenind preferata grupurilor de familii sau prieteni care tranziteaza diferite tari in traseul de concediu, evitand costurile retelelor de telefonie sau clasicele semne cu farurile. Sunt foarte eficiente si pe aria statiunilor, unde se poate pastra legatura cu familia, in cazul in care locatiile alese sunt diferite.

MIDLAND VH2+120DV

Sus

Subiectul mesajului: Re: Statiile de emisie-receptie PMR, in frecventa de 446Mhz
MesajScris: 27 Aug 2009, 21:16 
Neconectat

Locaţie: iasi
marius scrie:
Acest mod de comunicare este ales cu precadere de firme de constructii, alpinism utilitar, vanatoare si pescuit. In unele zone montane si de echipele de salvamontisti. In ultima perioada utilizarea lor a intrat si in aria civila, astfel devenind preferata grupurilor de familii sau prieteni care tranziteaza diferite tari in traseul de concediu, evitand costurile retelelor de telefonie sau clasicele semne cu farurile. Sunt foarte eficiente si pe aria statiunilor, unde se poate pastra legatura cu familia, in cazul in care locatiile alese sunt diferite.

personal nu am testat asa ceva, dar stiu pe cineva care s-a dus in concediu in bulgaria cu sotia. in nu stiu ce oras, ea s-a dus la cumparaturi, iar el a cautat altceva. in tot timpul au comunica prin pmr, evitand discutiile in roaming. deci e utila in cazul asta

Sus

MesajScris: 28 Aug 2009, 20:46 
Neconectat

[/quote]personal nu am testat asa ceva, dar stiu pe cineva care s-a dus in concediu in bulgaria cu sotia. in nu stiu ce oras, ea s-a dus la cumparaturi, iar el a cautat altceva. in tot timpul au comunica prin pmr, evitand discutiile in roaming. deci e utila in cazul asta[/quote]
Mai nou sunt folosite si pentru informatii din trafic, pe canalul 5 PMR.

MIDLAND VH2+120DV

Sus

MesajScris: 31 Aug 2009, 09:47 
Neconectat

Si noi am fost cu 2 masini in vacanta in grecia si am luat cu noi 2 pmr-uri. FFFF utile, in special atunci cand situatiile de drum nu ne permiteau sa stam unii in spatele celorlati. Ideea e ca statiile trebuie sa fie foarte bune, ca daca nu se aude bine si ai interferente...nu faci mare lucru. Ale noatre au fost super, pe 1-2 km se auzea perfect si era tot ce ne trebuia. Deci, in vacante, eu unul recomand, trece timpul altfel cand mai comunici si cu cei din cealalta masina.

Sus

MesajScris: 31 Aug 2009, 12:56 
Neconectat

Asami scrie:
Si noi am fost cu 2 masini in vacanta in grecia si am luat cu noi 2 pmr-uri. FFFF utile, in special atunci cand situatiile de drum nu ne permiteau sa stam unii in spatele celorlati. Ideea e ca statiile trebuie sa fie foarte bune, ca daca nu se aude bine si ai interferente...nu faci mare lucru. Ale noatre au fost super, pe 1-2 km se auzea perfect si era tot ce ne trebuia. Deci, in vacante, eu unul recomand, trece timpul altfel cand mai comunici si cu cei din cealalta masina.

Ca sa nu mai vorbim ca pot furniza informatii proaspete de catre cei care deja au trecut printr-o anumita zona. Mai nou sunt folosite si pentru info trafic insa destul de rar.

MIDLAND VH2+120DV

Sus

MesajScris: 03 Sep 2009, 12:03 
Neconectat

Am si eu PMR-uri de la Binatone si sunt tare multumit de ele. Eu plec foarte des la munte si cand suntem mai multi si nu avem semnal la telefon sunt extrem de utile, problema e ca nu bat foarte mult. Eram in Fagaras si receptionam pe cineva din Retezat, insa ei nu ma receptionau :(
Alta data eram in Cindrel, e pe langa Sibiu si receptionam pe cineva din Alba Iulia si chiar am receptionat pe cineva care era pe Autostrada Soarelui. Problema e ca ei nu ma receptioneaza, insa eu ii aud perfect.
Exista vre-o posibilitate sa le maresc puterea?
Anul asta intr-o noapte a trebuit sa plecam dupa un ratacit prin parang si ne-au fost extrem de utile ca sa comunicam cu cei care erau la corturi, insa dupa ce am trecut de o culme mare si am coborat putin nu ne mai auzeau, insa la intoarcere surpriza ne auzeau.
Deci daca imi puteti da o idee cum sa le maresc puterea ar fi minunat.
PMR-urile mele utilizeaza 3 baterii R6, fostii acumulatori ai lor s-au busit.

Sus

MesajScris: 04 Sep 2009, 08:49 
Neconectat

Bozzo scrie:
Am si eu PMR-uri de la Binatone si sunt tare multumit de ele. Eu plec foarte des la munte si cand suntem mai multi si nu avem semnal la telefon sunt extrem de utile, problema e ca nu bat foarte mult. Eram in Fagaras si receptionam pe cineva din Retezat, insa ei nu ma receptionau :(
Alta data eram in Cindrel, e pe langa Sibiu si receptionam pe cineva din Alba Iulia si chiar am receptionat pe cineva care era pe Autostrada Soarelui. Problema e ca ei nu ma receptioneaza, insa eu ii aud perfect.
Exista vre-o posibilitate sa le maresc puterea?
Anul asta intr-o noapte a trebuit sa plecam dupa un ratacit prin parang si ne-au fost extrem de utile ca sa comunicam cu cei care erau la corturi, insa dupa ce am trecut de o culme mare si am coborat putin nu ne mai auzeau, insa la intoarcere surpriza ne auzeau.
Deci daca imi puteti da o idee cum sa le maresc puterea ar fi minunat.
PMR-urile mele utilizeaza 3 baterii R6, fostii acumulatori ai lor s-au busit.

Recomand folosirea unor statii PMR care sunt facute sa functioneze la alti parametri, aici fiind vorba de alte solutii tehnice si de acumulatori mai puternici.Deasemenea conteaza si calitatea lor, astfel chiar si aici in domeniul PMR-urilor avem categorii. Gasesti si versiuni profesionale aici care pot fi setate din soft, precum si statii simple care ajung la 200 lei setul.

MIDLAND VH2+120DV

Sus

MesajScris: 04 Sep 2009, 13:53 
Neconectat

Am inteles, cel mai bine ar fi sa imi achizitionez niste statii PMR profesionale, problema din nou banii, momentan o sa ma descurc cu asta pe acre le am :)
Ce parere ai de staiile care merg un UHF, am inteles ca astea ar fi cele mai recomandate pentru zona de munte, pentru ca lucreaza la o frecventa mai mare. Am citit ca cu cat e mai mare frecventa cu atat trece mai bine prin obstacole. Si ce recomanzi, sa imi cumpar niste PMR-uri profesionale sau UHF?

Sus

MesajScris: 04 Sep 2009, 16:23 
Neconectat

Bozzo scrie:
Am inteles, cel mai bine ar fi sa imi achizitionez niste statii PMR profesionale, problema din nou banii, momentan o sa ma descurc cu asta pe acre le am :)
Ce parere ai de staiile care merg un UHF, am inteles ca astea ar fi cele mai recomandate pentru zona de munte, pentru ca lucreaza la o frecventa mai mare. Am citit ca cu cat e mai mare frecventa cu atat trece mai bine prin obstacole. Si ce recomanzi, sa imi cumpar niste PMR-uri profesionale sau UHF?

UHF inseamna si frecventele ce includ PMR-ul si anume 446Mhz. Sunt 8 canale mari si late, insa incepand cu modelele de mijloc acestea se pot duce pana la 99 de canale.
Cea mai buna frecventa este VHF care cuprinde marea majoritate a celor folosite cu plata. De fapt toate. Insa acolo nu e voie decat daca platesti un abonament, si ai comunicare in grupul de care apartii.

MIDLAND VH2+120DV

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 70 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Următorul

Ora este UTC + 2