Buna,
Sunt un nou utilizator al unei statii alan 42. Am citit cat am putut si timpul mi-a permis in acest forum despre aceasta statie, antene, etc. , dar nu am gasit un posibil raspuns la problema mea fapt pentru care in permit sa deschid un nou subiect - acesta in speta.
Mentionez de la inceput ca nu am cu cine sa ma consult in acesta problema si din aceasta cauza ales aceasta forma de informare.
De la inceputul utilizarii acestei statii - pe receptie- am intampinat greutati in intelegerea convorbirilor din eter. Discutiile sunt fragmentate, se aud doar franturi, si nu inteleg de ce. Este bine asa? Am crezut, in baza datelor tehnice, vis a vis de distante ca intre acestea poti asculta - pentru inceput - si apoi emite .
Dar daca eu nu pot intelege ce spune un alt coleg ce sa raspund?
Nu ca nu se aude de loc ci intrerupt de nu intelegi nimic .Ce nu se receptioneza nu se receptioneaza - CORECT dar de ce daca pot sa receptionez inceputul nu mai apuc sfarsitul
Sunt un pic deceptionat pentru chiar am crezut ca in raza acestor distante se poate receptiona corect si curat discutiile purtate , dar se pare ca nu este asa. Am auzit colegi in " apropiere" dar nici de cum la 10 km.
Sa nu se supere cineva pentru deschiderea acestui subiect poate " fumat" pentru cei vechi dar inexplicabil pentru cineva care abia acum descifreaza acest capitol al comunicatiei.
Va multumesc pentru intelegere si informatiile pe care mi le-ti da.