and19sv scrie:
Am si eu probleme cu montarea unui amplificator.
Este vorba de un Midland 747B de 100W.
L-am montat intre un TTi660 si un Midland ML145 cu baza magnetica si cablu de 4 m.
Dupa momentul in care termin emisia imi nenoroceste si toata receptia. Nu mai receptionez absolut nimic vreo 3 minute. Dupa aceea isi revine treptat. Il mai pot obliga sa isi revine si daca inchid si apoi deschid amplificatorul.
Enervat de aceasta situatie am incercat diverse solutii. Asta avand in vedere ca nu ma pricep prea mult.
Am prelungit cablul antenei cu inca vreo 3-4m, utilizand o alta baza magnetica.
Asa merge fara nici o problema. Amplificatorul declanseaza si aclanseaza fara probleme.
Care ar fi solutia?
Mentionez ca am respectat toate conditiile unei instalari corecte pe care le-ai spus in postul anterior.
Buna!
In termenii instalatorilor de CB iti ramane amplificatorul "agatat in emisie". Eu am montat cateva amplificatoare 747 si am folosit ML145 si Sirio AS170 in conditii foarte bune. Nu trebuie sa-ti faca probleme. Ori ai SWR-ul mare, ori cablul de la antena (verifica mufa PL259) este intrerupt sau este oxidat la lipitura sau in locul in care a fost sertizat. Antenele "in scurt" au castig mai bun decat cele fara "scurt in bobina". Verifica si ce putere iese real din statie, din cate stiu eu 747 trebuie "atact" cu maxim 10W.