Salut si bine ai venit pe forum !
Legat de intrebarile tale , nici un producator nu a reusit sa faca astfel de mauratori, de aici si nevoia multora de a afla asa ceva . Din pacate se gasesc si in acest domeniu atotcunoscatori si scriu pe tot felul de forumuri distante, in stilul cerere/oferta, disperati poate, poate vand o statie, doua....

Ca si informatie nici macar un producator de renume ca Motorola nu da asa ceva in nici un manual de utilizare de 75 de ani incoace.
Bineinteles ca sunt oameni care au testat, insa testul facut intr-o zi a doua zi poate sa nu mai fie valabil, iar asta ca '' intr-o zi am auzit pe cineva de la 50 km '' nu are legatura cu testul, ci mai degraba cu intamplarea
E cam deplasata comparatia intre o antena de 100 cm si una de 170 cm Da vrei poti compara doua antene cu aceleasi lungime si atunci poate poate ajungi la un rezultat, mai mult sau mai putin .
Singurul ML145 care mie personal mi-a dat rezultate foarte bune pe analizor a fost de departe varianta de la Midland. La ce rezultate ma refer, si aici trebuie punctat ca SWR-ul e doar o valoare din multe altele care fac o antena sa fie buna. Cu un analizor poti vedea daca toti parametrii antenei sunt acolo unde trebuie.
Daca vrei sa ai rezultate foarte bune, aseaza antena pe centrul geometric al plafonului, pe talpa magnetica, calibreaza antena bine, si dupa vezi tu singurel de unde auzi si unde te faci auzit.
Testul cel mai convingator se face cu acelasi corespondent , in aceleasi conditii radio. Pot fi si mai multi corespondenti, insa sa ai grija sa nu vorbeasca toti odata ca nu mai intelegi mare lucru. Acest lucru se intampla de fapt pe canalul 22 si din aceasta cauza multi care nu au experienta cred ca au ceva defect , sau '' nu bate antena '' , '' nu bate statia ''
In mod normal, clasic si linistit, daca vei folosi statia Alan 52 si antena de 1m de la Wilson pentru infotrafic e mai mult decat suficient. Daca se da in probe si distante se recomanda puteri mari si foarte mari .
Ex. pentru a merge cu familia in concediu e necesara o masina
pentru liniute si curse e necesara o masina modificata cu motor puternic sau foarte puternic
Sper ca am fost inteles.