Comparatia cu unda 1/4 sau 5/8 ar putea fi facuta intre Little Will si Sirio Omega 27?[/quote]
Imi pare rau sa-ti spun,dar............cred ca este ceva ciudat cu antena ta...........sau este prost calibrata.....nu se poate sa vorbesti numai la 5 km.........crede unul care merge cam 300 de zile cu Little wil..........ori nu este in parametrii .ori statia ta are ceva.....[/quote]
Spune-i asta si domnului Marius

...
E calibrata de dumnealui.
Am sa ii mai fac o vizita, sambata, cred, ca asta am zis si eu, ca ceva e in neregula, ori statia, ori antena. Pe distanta scurta, receptionez perfect, dar daca a apucat sa treaca de mine, respectivul cu care vorbeam, e musai sa mai reduc viteza, daca stiu ca am ceva mai mult de discutat, ca pierd legatura si nu mai receptionez nimic, indiferent de ce 'scule' are.
Mai mult de 5 km, nu am reusit, defapt si acei 5 km au fost cu indulgenta, a iesit undeva la 4.5 - 4.9km. Undeva in camp deschis, intre 2 sate. Acum, nu stiu daca raspunsul era pentru mine

) dar am cerut o proba de statie, am primit raspuns si afirmatie de unde emite respectivul, apoi, liniste, nu am mai fost auzit.
Banuiesc, din spusele dvs, ca detineti Little Will? Ce distanta ati atins, de emitere?
Prin munti, nici nu mai vorbesc, prin serpentine, unde distanta e relativ scurta intre corespondenti, am pierdut extrem de repede legatura cu celalalt, cu toate ca eu emiteam mai din deal cu Little Will + CM70, iar el avea un ML145, daca nu ma insel, Sirio sau Midland, daca nu chiar President. Baiatu o fi emis, dar ce receptionam eu, erau niste legaturi foarte intrerupte, asa ca nu stiu cine a emis in momentul respectiv.