Coşul tău este gol!

TOATE CATEGORIILE

Comentarii recente
 1. Friday, Sep 18, 2015Comment by CBmaniaReview statie radio CB Maxon CM10
  Poate aveti alt model de CM10, va rog sa ne trimit...
 2. Friday, Aug 21, 2015Comment by clauReview statie radio CB Maxon CM10
  salut cum ai facut "reajustare foarte simpla a pr...
 3. Wednesday, Apr 8, 2015Comment by CornelStatiile radio CB, salveaza bani si timp
  Timpul ca timpul...da banii de pe amenzi ii salvea...
Postari recente
 1. Detectoarele radar de la Whistler Data: 29-06-2018
  Detectoarele radar sunt dispozitive care detecteaz...
  Scris de CBMania
 2. Oferta de Craciun la CBMania Data: 18-12-2015
  CBMania a ales 40 dintre cele mai cautate produse ...
  Scris de CBMania
 3. Black Friday la CBMania Data: 18-11-2015
  Acum este momentul potrivit pentru a va face cadou...
  Scris de CBMania

Protectii cauciuc baze magnetice antene auto - asa NU!

Data: 24-11-2014 | Scris de CBMania|0 comentarii

Bazele magnetice sunt izolate fata de caroseria masinii de o protectie de cauciuc, de o folie autocolanta sau de un pad magnetic sau de nimic....

Zilele trecute, eram in fata magazinului si priveam la magnifica parcare din mijlocul strazii. Ca de obicei, la orele pranzului, masinile stau foarte mult in trafic si asteapta mult pana sa treaca de semafor. Nimic neobisnuit pana la un moment dat. 
Zaresc la semafor, o masina ceva mai veche cu o antena CB pe plafon. Din obisnuita, ies afara cu intentia de a afla ce fel de antena si-a montat proprietarul in autoturism. Cand m-am apropiat nu mica mi-a fost mirarea sa gasesc o antena cu baza magnetica, dupa forma cel mai probabil un ML 145. Ce m-a surprins, la inceput intr-un mod ”placut” a fost modalitatea de protejarea a caroseriei pe care soferul o aplicase: legarea unei carpe / bucati de celofan in jurul bazei magnetice. L-a inceput m-a bufnit rasul, am facut cateva instantanee pe care le-am postat in cadrul acestui articol. Nu-mi venea sa cred ca ceea ce vad se intampla in realitate.
Dupa ce mi-am revenit din momentul de euforie, am inceput sa le povestesc colegilor din birou, cunoscutilor despre intamplare si cu cateva mici exceptii, aproape nimeni nu m-a crezut. Am fost inspirat sa fac acele poze, sa prezint dovada suprema. Tuturor ne-a fost foarte greu sa intelegem de ce o persoana ar alege sa-si infasoare baza magnetica intr-o carpa/celofan cand exista atat de multe variante, unele chiar foarte ieftine. Atat pe site-ul CBMania.ro, cat si pe alte site-uri ce comercializeaza produse din domeniul radio comunicatiilor, exista cel putin doua metode mult mai eficiente in ceea ce priveste protectia caroseriei: protectie de cauciuc, pad magnetic sau pad transparent. Pe langa faptul ca nu este corect, nu este nici estetic sa ai pus pe masina un somoiog de carpe . Unele antene (Midland, President, Sirio, TL-H si altele) vin echipate direct din fabrica cu protectia de cauciuc. In plus, in gama noastra veti regasi protectii pentru aproape orice diametru al bazei magnetice.


      
Datorita experientei acumulatate in aproape 10 ani de comercializare, testare si reparare a statiilor auto CB recomandam cu foarte mare caldura utilizarea doar a metodelor de protectie special concepute pentru antenele CB (indiferent de locul/magazinul de achizitie) in detrimentul experimentelor sau variantelor "home made". Am vazut si masurat antene cu metode de protectie gandite si concepute "in casa" ale caror SWR era in aer, imposibil de redus la un nivel acceptabil sau mai grav, la viteze ridicate am intalnit cazuri in care antena si-a luat zborul si doar atentia soferilor din spate a evitat o tragedie. Toate metodele de protectie asigura o aderenta foarte buna ceea ce ne garanteaza ca performantele oricarei antene nu vor avea de suferit, iar vopseaua din locul in care o pozitionam va fi protejata. Aceasta improvizatie s-ar incadra la montaj necorespunzator, dar am fost mai indulgenti si am incadrat fapta la utilizare necorespunzatoare a unei antene auto. Daca mai aveti fotografii, le asteptam pe adresa de contact...

 

Articole asemanatoare

  Adauga comentariu