Coşul tău este gol!

TOATE CATEGORIILE

Comentarii recente
 1. Friday, Sep 18, 2015Comment by CBmaniaReview statie radio CB Maxon CM10
  Poate aveti alt model de CM10, va rog sa ne trimit...
 2. Friday, Aug 21, 2015Comment by clauReview statie radio CB Maxon CM10
  salut cum ai facut "reajustare foarte simpla a pr...
 3. Wednesday, Apr 8, 2015Comment by CornelStatiile radio CB, salveaza bani si timp
  Timpul ca timpul...da banii de pe amenzi ii salvea...
Postari recente
 1. Detectoarele radar de la Whistler Data: 29-06-2018
  Detectoarele radar sunt dispozitive care detecteaz...
  Scris de CBMania
 2. Oferta de Craciun la CBMania Data: 18-12-2015
  CBMania a ales 40 dintre cele mai cautate produse ...
  Scris de CBMania
 3. Black Friday la CBMania Data: 18-11-2015
  Acum este momentul potrivit pentru a va face cadou...
  Scris de CBMania

Cine foloseste statiile radio Walkie Talkie?

Data: 17-07-2014 | Scris de CBMania|0 comentarii

Statiile walkie-talkie sunt folosite in primul rand de catre grupurile militare. Primele statii walkie-talkie realizate de doi ingineri de la Motorola in timpul celui de-al doilea razboi mondial, erau foarte grele si voluminoase, in comparatie cu statiile ce se gasesc astazi pe piata. Erau purtate in ghiozdane mari si aveau microreceptorul de dimensiunea unui telefon.

Dar, a fost deschis un drum important pentru istoria telecomunicatiilor la nivel mondial, care astazi se concretizează prin faptul că folosim telefoane inteligente. 
In timpul razboiului, misiunea de a fi “radio man” era foarte periculoasa, pentru ca soldatul care avea aceasta sarcina, nu putea avea asupra lui pentru aparare decat arme foarte mici. Totusi, fara cei care duceau statiile walkie-talkie soarta razboiului ar fi fost poate alta si misiunea camarazilor lor mult mai grea.  Transmisionistii militari erau foarta importanti in economia unei trupe, pentru ca ei puteau primi si transmite informatii legate de pozitia inamicilor, locatiile care au nevoie de intariri, zonele cu probleme, direct catre baza militara.
Dupa terminarea celui de-al doilea razboi mondial, statiile radio nu au fost puse la naftalina. Oamenii au inceput sa fie din ce in ce mai constienti de utilitatea lor si le-au integrat in viata sociala. Tot cadrele militare au fost cele care le-au folosit dupa deflagratie. Agentii de politie si pompierii au fost cei care s-au bucurat de beneficiile unei comunicari libere, la distanta cu ajutorul statiilor radio walkie-talkie. Agentii de politie se foloseau de ele pentru a trimite la dispecerat, informatii legate de evenimentele de pe strada, fie ele crime, jafuri sau despre accidentele rutiere. Pompierii se foloseau de statiile walkie-talkie pentru a putea comunica intre ei chiar daca erau in masini separate sau pentru a trimite informatii la masina atunci cand ei erau in misiune de salvare si totodata pentru a putea comunica cu victimele. Uneori unul sau doi pompieri intra intr-o cladire pentru a verifica problemele anuntate si apoi transmit catre dispecerat si catre masina de pompieri, care este cauza incendiului sau care sunt detaliile incendiului. 
Acum tot mai multi civili folosesc statii walkie-talkie sau PMR.

Nu numai in unitatile publice, ci si in mediul de afaceri se folosesc aceste radiouri pentru a simplifica munca. La nivel de institutii de stat vamesii, dar si alti functionari publici folosesc acest tip de comunicare pentru a transmite mai simplu informatii catre colegii lor. De asemenea, s-a constatat ca in cazul afacerilor unde este necesar ca mai multe persoane sa comunice intre ele fara costuri suplimentare, statiile radio walkie-talkie sunt o salvare.

In depozite, in ferme, in magazine mai mari sau mai mici veti vedea oameni comunicand in acest fel. Sunt meserii pentru care folosirea unei statii radio walkie-talkie reprezinta diferenta dintre viata si moarte. Salvamontistii au o misiune mult mai usoara, atunci cand pot comunica informatii esentiale celorlalti membri ai echipei in mod simplu. 
Statiile radio walkie-talkie nu sunt folosite doar pentru munca. Chiar si dvs le puteti folosi atunci cand mergeti sa va distrati. Acum puteti comunica cu prietenii la camping, pe dealuri, cand va plimbati cu bicicletele, chiar si la shopping in mall-urile mari. 
Daca aveti un bebelus, o statie radio walkie-talkie va poate ajuta sa il supravegheati fara sa stati in permanenta in camera cu el. 

 

Articole asemanatoare

Adauga comentariu