Cosul DVS. este golHome Articole
Promotie Alan 52 cu antena radio CB TL-H 100

Articole

Placa de ecou BYTREX, pentru statii radio CB – despre utiliatea acesteia!

Email Imprimare
Incepand cu toamna anului 2013 autoritatile romane care verifica si monitorizeaza frecventele radio ( ANCOM ) au demarat actiuni in vederea aducerii la cunostinta utilizatorilor de statii radio CB ( banda civila ) legislatia europeana in aceasta zona de spectru radio. Au fost desfasurate efective impresionante pe teritoriul national, controalele fiind efectuate in stransa legatura cu Politia Rutiera. Zonele vizate au fost alese aleatoriu, iar metoda de verificare a fost una de exceptie, fiind folosite laboratoare mobile de ultima generatie. Legat de acoperirea in teritoriu au fost semnalate si pana la 7 (sapte)  locatii sau puncte de control in diferite judete simultan.
Utilizatorilor care in urma verificarii au fost depistati cu statii radio CB ce dezvolata o putere radiata mai mare de 4 w li sau intocmit procese verbale. Datorita tematicii acestui control la respectiva data, nu s-au aplicat sactiuni de nici un fel, ci doar avertismente scrise. Conform cu declaratiile persoanelor din conducerea ANCOM, incepand cu 1 Ianuarie 2014 sanctiunile vor fi cele prevazute in legislatia in vigoare.
Odata cu aceste evenimente s-a dovedit inca o data, daca mai era nevoie ca trebuie sa folosim statii radio care au solutii tehnice ce nu trec dincolo de legislatie, dar care se comporta si au ca rezultat obtinerea unor informatii rutiere reale, actuale si in timp real.
Pentru a realiza acest lucru am demarat o colaborare cu producatorul Maxon Incorporated si am reusit sa realizam un dispozitiv care odata montat in orice statie duce la alt nivel emisia acesteia prin ridicarea nivelului modulatiei. Rezultatul asa cum ne place noua sa-i spunem si colaboratorilor coreeni este de TurboVoice.
O calitate inalta a emisiei va asigura o receptie pe masura, deoarece daca pana  sa montam acest dspozitiv  aproape ca imploram in repetate randuri sa aflam ceva din trafic, dupa, situatia s-a schimbat radical, unde mai pui ca in anumite situatii eram chiar rugati sa transmitem mesaje intre terte persoane, pentru ca dupa cum acestia se exprimau " noi nu avem statie performanta, cum ai tu .... "
Sa nu uitam si de pana la 10 intrebari pe zi de genul " Ce statie ai colegu' , ca vreau si eu asa ceva ! " , .... mai bine arunc tigaia mea, dau un ban, dar stau in fata... "
Dispozitivul la care facem referire este o placa de ecou, de dimensiunea unei monede de 10 bani. Efectul de ecou reglat eficient direct pe utilizator, impreuna cu amplicarea vocii, transforma orice model de statie mobila sau chiar si portabila, si astfel la o singura intrebare ai parte de informatii confirmate, sigure si in timp real. Acest lucru legat de confirmare este un aspect foarte important deoarece in ultimii ani au fost semnalate din ce in ce mai multe cazuri de prezenta a statiilor de infotrafic pe masinile de la rutiera.
Montajul placutei se poate efectua atat in statii mobile cat si in anumite statii portabile. Datorita dimensiunilor foarte mici, a devenit in scurt timp favorita celor care nu vor sa ataseze la statie un miocrofon supradimensionat, alimentat cu baterii, care e greoi in utilizare si in cele mai multe cazuri nu are efectul scontat. Deasemenea si service-urile de statii radio CB comanda si monteaza zilnic aceasta placuta de ecou pentru a inbunatati performantele statiilor, dar respectand legislatia.
 

Review statie CB Bytrex Pro-M4 HP

Email Imprimare
Statie CB Bytrex Pro-M4 HP - Evaluare

Statie_radio_bytrex_Pro_M4
Am avut la dispozitie o luna pentru efectuarea unor teste la aceasta statie. Testarile am inceput cu studiul schemei electronice, cu masuratori in laborator cu aparatura profesionala. Statia a fost montata pe o masina Seat Cordoba, cu o antena cu talpa magnetica ML145 bine calibrata.
Primele impresii:
Examinarea exterioara a statiei: Statia are dimensiuni medii, ceea ce ofera avantajul, ca organele de acord sunt mai accesibile si mai usor de manevrat. La prima vedere statia ne surprinde cu simplitatea si robustetea designului. Pe panoul frontal se gasesc comenzile strict necesare, fara sa se faca rabat la functionalitate.
Citeşte...
 

Review statie PMR TTi TX-1446

Email Imprimare
Statie radio portabila TTi TX-1446 PMR – Evaluare

tx1446_1Inca o luna trece si o noua statie portabila PMR-446 este lansata pe piata. Era o dupa-amiaza plictisitoare cand Adam de la 121radio.co.uk mi-a dat mesaj pe MSN, intrebandu-ma daca sunt interesat sa scriu despre nou model profesional 446 numit TTi TX-1446. Bineinteles ca eram interesat! Dupa ce m-am uitat la informatiile de pe site mi-am dat seama de ce noul radio era atat de asteptat!
Pe piata de profil, deja suprasaturata, TTi TX-1446 apare ca o schimbare binevenita pentru cei care s-au pacalit cu statii ca de jucarie, cum ar fi cele oferite de Argos in UK.  PMR-446 este o alternativã viabilã la echipamentele scumpe de radio autorizat care ar putea costa cu usurintã sute de lire sterline pe an si prezinta si restrictii de utilizare. Principala problemã cu linia 446 a fost lipsa de echipamente de calitate pentru asa-numita utilizare "business class". Sigur cã multe dintre aparatele de radio de astãzi functioneazã bine, chiar si cele mai ieftine modele, dar calitatea constructiei nu se ridica la rigorile de zi cu zi dintr-un santier sau magazin. Priviti TX-1446, acesta aratã diferit si prezinta aspectul si caracteristicile unui aparat de radio de 300 de lire sau mai mult, dar vine la un pret de aproximativ trei ori mai mic.
Citeşte...
 

Review statie CB Maxon CM10

Email Imprimare
Statie Maxon CM10 Multi Standard CB – Evaluare

cm10_1Statia Maxon CM10 Multi Standard este un nou design de la Maxon CIC si este destinata pietii Europene, ridicandu-se la standardele CEPT. De asemenea ea se potriveste oricaror standarde nationale, avand mai multe sisteme pre-setate, ce pot fi activate prin intermediul panoului frontal. Modelul de baza ofera 8 sisteme nationale pre-setate.
Accesarea unul link intern (Optiunea 1) trece unitatea pe configuratia Export si permite accesarea unei game mai largi de frecvente. Acest lucru permite o acoperie mai buna a benzilor 10 si 11 HF si dubleaza optiunile de selectare a tarii, rezultand un total de 16 grupuri. Trebuie subliniat ca prin acest lucru se anuleaza garantia CM10.
Maxon CM10 face o prima impresie foarte buna prin prisma exteriorului compact, bine finisat si prin simplitatea panoului frontal. As putea spune ca este un design minimalist dar sunt numeroase functii ascunse ce vor fi accesate in timp.
Citeşte...
 

Review statie CB President Walker

Email Imprimare
President Walker European Multi Standard CB Radio – Evaluare

walker_1Au trecut 25 de ani de cand primul radio CB a fost legalizat în Marea Britanie. Ati putea spune ca s-au schimbat prea multe lucruri si ca magia s-a pierdut atunci când vine vorba de primit semnale indepartate prin eter. Cu toate acestea statiile CB sunt încã cu noi desi numãrul de utilizatori a scãzut semnificativ. Acest lucru a avut ca efect reducerea numarului de echipamente noi disponibile pe piatã.
Datoritã legalizarii radiourilor multi-standard, care pot fi ajustate pentru a se potrivi tuturor tarilor  Europene la simpla apãsare a unui buton,  incepem sa vedem modele noi introduse de catre marii producatori. Unul dintre ei este PRESIDENT si, în timp ce produsele lor au fost furnizate in liniste prietenilor nostri europeni in ultimii ani, gama lor de produse a lipsit in mod oficial din Marea Britanie. Dupa toti acesti ani, PRESIDENT s-a întors în sfârsit în Regatul Unitsi a introdus douã statii multi-standard legale, modele Walker si Johnson II, ambele martore la aniversarea a 25 de ani de radio CB in Marea Britanie!
Citeşte...
 
Pagina 1 din 6

Contact | Cum cumpar | Statii radio | Ne gasiti pe Google+