Coşul tău este gol!

TOATE CATEGORIILE

Comentarii recente
 1. Friday, Sep 18, 2015Comment by CBmaniaReview statie radio CB Maxon CM10
  Poate aveti alt model de CM10, va rog sa ne trimit...
 2. Friday, Aug 21, 2015Comment by clauReview statie radio CB Maxon CM10
  salut cum ai facut "reajustare foarte simpla a pr...
 3. Wednesday, Apr 8, 2015Comment by CornelStatiile radio CB, salveaza bani si timp
  Timpul ca timpul...da banii de pe amenzi ii salvea...
Postari recente
 1. Detectoarele radar de la Whistler Data: 29-06-2018
  Detectoarele radar sunt dispozitive care detecteaz...
  Scris de CBMania
 2. Oferta de Craciun la CBMania Data: 18-12-2015
  CBMania a ales 40 dintre cele mai cautate produse ...
  Scris de CBMania
 3. Black Friday la CBMania Data: 18-11-2015
  Acum este momentul potrivit pentru a va face cadou...
  Scris de CBMania

Review antena Sirio 5000

Data: 11-09-2015 | Scris de CBMania.ro|0 comentarii

Achizitia unei statii radio CB performante nu garanteaza o calitate perfecta a semnalului, daca nu ii atasati si o antena pe masura. Piata este plina de produse de acest tip, insa trebuie sa fiti atenti la ceea ce achizitionati.

Pentru ca americanii sunt cei care au folosit primii acest sistem de comunicare intre posesorii de masini, ei sunt si cei mai indreptatiti sa faca analize si comparatii intre diverse modele. Antena Sirio 5000 si concurenta sa Wilson 5000 au fost incercate de specialistii de la Radio CB Magazine, pentru ca dvs sa faceti cea mai buna alegere, aceste doua antene au fost alese pentru comparatie pentru ca, cel putin in opinia unor expeti, Sirio 5000 este cea mai buna antena europeana si Wilson 5000 este considerata cea mai buna antena de pe piata americana. Antena Sirio 5000 Performer
 
Antena Sirio 5000 vine ambalata intr-o cutie lunga, in care sunt alte doua pachete separate care contin antena si magnetul in SUA. In Europa cele doua se livreaza separat.  
Antena trebuie asamblata. Piesa principala este si cea mai mare  si este reprezentata de bucata unde este inserata antena de otel. Urmatoarea piesa este partea de jos care se conecteaza cu ajutorul unui surub de manerul indoit. De asemenea, veti gasi si o bucata de cauciuc negru care se aseaza intre baza antenei si magnet. Varful antenei este protejat de un varf din plastic.
Mag 145 PL este o baza magnetica la care se ataseaza antena. Vine impachetat individual si are un adaptor de tip tata in care se insurubeaza antena. De asemenea, are un cablu coaxial de 3,6 m cu mufa PL 259 , care este pregatit sa fie conectat la statia radio CB.     
Baza magnetica are un diametru de 15,7 cm si este destul de gros. Are o baza de cauciuc, foarte necesara pentru a va proteja masina de eventuale zgarieturi.  

In imaginile de mai jos puteti vedea diferentele dintre antena Sirio 5000 (in stanga) si Wilson 5000 (in dreapta). Dincolo de lungime, o alta deosebire majora este lungimea cablului coaxial. Antena Wilson 5000 are peste 5 m lungime, in timp de Sirio 5000 doar 3,6 m. Diferenta se simte mai ales daca vreti sa montati antena pe o masina mai mare de tip SUV, pentru care va trebui sa achizitionati un alt cablu mai lung.

La Sirio diametrul magnetului este mai mare, pentru ca si antena este mai lunga, dar si pentru ca baza in care se monteaza antena este mai inalta. Acest lucru se traduce prin faptul ca o greutate mai mare trebuie distribuita altfel, ceea ce este necesar mai ales atunci cand rulati cu viteza mai mare pe autostrada.
In afara de modul in care arata, Sirio 5000 vine si cu alte facilitati interesante fata de Wilson 5000. In primul rand, antena Sirio 5000 este alcatuita din 4 parti: baza magnetica, montura inferioara, corpul bobinei si spicul antenei. Nu veti mai gasi acesta impartire la alte antene americane, dar trebuie sa il considerati un avantaj, pentru ca va lasa libertatea de a potrivi antena in unghiul care va este cel mai favorabil pentru o receptie foarte buna. Puteti sa tineti antena in pozitie perfect verticala, asa cum este recomandat pentru cea mai buna performanta, dar daca vreti sa o inclinati, o puteti face fara probleme. Mai mult de atat, puteti sa slabiti surubul pentru a pune antena intr-o pozitie orizontala, atunci cand parcati masina in garaj, va urcati intr-un ferryboat sau in oricare alt moment in are situatia o cere. De asemenea, puteti sa luati partea de sus a antenei si sa o depozitati in alta parte daca lasati masina intr-un loc in care simtiti ca nu ar fi in siguranta.

TUNAREA SWR javascript:void(0)
Dupa ce montati antena, puteti incepe sa ii imbunatatiti performantele in functie de necesitatile pe care le aveti. Dupa montaj, SWR va fi in general in jur de 1,5. Pentru a ajunge la idealul de 1:1, ajustati spicul antenei in functie de indicatiile aparatului de masura utilizat.
De asemenea, antena Sirio 5000 are o banda mai larga, 27 - 30 Mhz, facand-o mai folositoare ca antena duala pentru 10 m si pentru 11 m, doar prin recalibrare.

REZULTATE
Un lucru este de tinut minte: antena Sirio 5000 nu va va dezamagi. Testele realizate de mai multi utilizatori au aratat ca performantele promise de producator sunt reale. Facand comparatie cu antena Wilson 5000, s-a observat o diferenta de doar 1/8 S metru, iar in cazul cel mai nefericit de 1 S metru. La majoritatea statiilor radio CB, diferenta a fost de 1/2 S m.
Chiar daca o diferenta de un S m nu pare ceva grav pe hartie, trebuie sa luati in seama ca 1 S m se traduce de obicei prin 6 dbi in plus, ceea ce inseamna destul de mult.  

In urma testarii antenei pentru distanta (DX), utilizatorii au spus ca antena Sirio 500 este mult mai performanta in modul RX si TX decat Wilson 5000.

CONCLUZII
Antena Sirio 5000 poate fi surprinzatoare mai ales pentru cei care au fost obisnuiti cu alte tipuri de antene. In general, depaseste asteptarile. Lipsa elementelor de plastic, o face foarte rezistenta si este putin probabil sa se deterioreze in timp din cauza fenomenelor meteorologice. Performantele tehnice sunt cu siguranta mai mari decat ale competitoarei sale Wilson 5000, lucru care se reflecta si in pretul mai mare cerut de producator.

SPECIFICATII TEHNICE

Model antenaSIRIO 5000WILSON 5000
Denumire completa produsPerformer 5000 PL5000 cu baza magnetica
ProducatorSirioWilson
Numar canale200 
Prindere antenaMagneticaMagnetica
Conectare antenaPL 259PL 259
Frecventa de operare27-30 Mhz26-30 Mhz
Latime de banda2000 kHz 
Putere maxima aplicata1500 W continuu, 5000 W timp scurt5000 W (conform evaluarii ICAS)
SWR minim in centrul benzii≤ 1,2 
Impedanta50Ohm50 Ohm
PolarizareVerticala liniaraVerticala liniara
Lungime antena1965 mm1575 mm
Material tijainoxotel inoxidabil
Greutate650 g 

Va invitam sa va exprimati opiniile in legatura cu acest subiect.

Tag-uri:

Articole asemanatoare

  Adauga comentariu