Coşul tău este gol!

TOATE CATEGORIILE

Comentarii recente
 1. Friday, Sep 18, 2015Comment by CBmaniaReview statie radio CB Maxon CM10
  Poate aveti alt model de CM10, va rog sa ne trimit...
 2. Friday, Aug 21, 2015Comment by clauReview statie radio CB Maxon CM10
  salut cum ai facut "reajustare foarte simpla a pr...
 3. Wednesday, Apr 8, 2015Comment by CornelStatiile radio CB, salveaza bani si timp
  Timpul ca timpul...da banii de pe amenzi ii salvea...
Postari recente
 1. Detectoarele radar de la Whistler Data: 29-06-2018
  Detectoarele radar sunt dispozitive care detecteaz...
  Scris de CBMania
 2. Oferta de Craciun la CBMania Data: 18-12-2015
  CBMania a ales 40 dintre cele mai cautate produse ...
  Scris de CBMania
 3. Black Friday la CBMania Data: 18-11-2015
  Acum este momentul potrivit pentru a va face cadou...
  Scris de CBMania

Informatii baza magnetica antene Wilson

Data: 18-07-2014 | Scris de CBMania|0 comentarii

Bazele magnetice sunt o metoda comoda de montare a antenei. Montajul pe baza magnetica ofera oalternativa perforarii caroseriei autoturismului, mai ales daca folositi statia ocazional in vacante, temporar pe masina sau aveti nevoie de un sistem de comunicatie mobil.

Mai jos aveti cateva aspecte pe care ar trebui sa le luati in calcul in cazul antenelor cu baza magnetica Wilson, inclusiv Little Wil.

1. Antenele cu suport magnetic isi iau impamantarea prin inductie de la caroseria masinii. Campul format intre magnet si caroserie este cel care leaga frecventa radio de masina. Aceasta determina eficienta antenei.
2. Cand inlaturati magnetul de pe masina nu trageti lateral. Desi este mai usor de inlaturat asa, particulele de praf si metal de pe plafonul masinii vor zgaria vopseaua in miscarea de alunecare. Este mai bine sa apucati bobina si s-o inclinati spre dvs spre a slabi legatura magnetului cu tabla masinii. Cand aceasta legatura este intrerupta puteti indeparta antena.
3. Nu lasati antena in aceeasi pozitie pentru o perioada lunga de timp. Vopseaua masinii se poate decolora si inmuia lasand loc ruginii sa se formeze peste sau sub vopsea. Indepartati periodic suportul maganetic si curatati atat suprafata plafonului cat, si magnetul. Daca locuiti pe malul marii sau in zone cu ploi sau zapezi frecvente va trebui sa efectuati aceasta operatiune la fiecare 3-4 luni. Daca locuiti intr-un climat uscat, curatati magnetul si plafonul la fiecare 6 luni (primavara si toamna). Sfat Cbmania: luati antene zilnic de pe masina, ca daca nu o luati Dvs o sa se gaseasca un binevoitor.
4. Dauna vopselei poate fi limitata daca pozitionati un material subtire intre magnet si suprafata tablei. Materialele recomandate sunt nylon si cauciuc.
5. Daca folositi un amplificator, posibilitatea ca vopseaua plafonului sa fie decolorata datorita caldurii disipate este mai mare. Cu cat puterea amplificatorului este mai mare, cu atat vopseaua se va decolora mai repede si mai sever. Folosirea amplificatorului implica o curatare mai deasa si mai multa grija la inlaturarea sau mutarea magnetului.
6. Acordati o atentie deosebita traseului parcurs de cablul de alimentare si verificati usile si geamurile pentru a evita indoirea si sectionarea cablului. Trantirea continua a usilor si ridicarea ferestrelor pot slabi izolatia cablului provocand sectionarea miezului conductor.
7. Daca invelisul magnetului este ros si corodat de rugina, magnetul poate iesi din suport. Atunci antena va fi separata de suportul magnetic (care va ramane in continuare pe masina) cand veti dori s-o demontati. Cea mai buna metoda de indepartare a magnetului in acest caz este folosirea unui cleste (patent) care se va adapta circumferintei magnetului. Departati bratele patentului astfel incat unul sa fie in orificiul din centrul magnetului si unul sa apuce marginea exterioara si strangeti. Cu atentie si forta ridicati magnetul inclinandu-l usor in acelasi timp. Aceasta miscare va permite magnetului sa se desprinda de tabla masinii. Suportul magnetic poate fi reparat sau inlocuit.
8. Cum repar separatia magentului de suport?
Curatati toate suprafetele cu o periuta mica din sarma.
Utilizati o solutie care sa curete rugina si materialul corodat. Urmati intocmai instructiunile de pe eticheta pentru a o utiliza corect.
Lasati toate componentele curatate sa se usuce.
Asezati magnetul pe o hartie sau un material textil.
Amestecati 2 parti solutie epoxi cu o parte apa.
Plimbati o picatura de solutie in jurul orificiului magnetului.
Tinand suportul de metal de marginile exterioare, aliniati-l deasupra magnetului fara sa-l atingeti.
Apropiati incet suportul metalic de magnet. ATENTIE! Aveti grija la degete, atractia magnetului va creste atragand brusc suportul de metal.
Dupa ce suportul este montat pe magnet, rasuciti si alunecati usor astfel incat cele doua piese sa ajunga in pozitia potrivita.
Curarati cu o carpa curata excesul de solutie din jurul orificiului si de pe marginile celor doua piese.
Lasati ansamblul suport/magnet sa se usuce peste noapte.
Reasamblati sistemul si montati antena.
NOTA: Este posibil sa trebuiasca sa inlocuiti protectia de la baza magnetului.
Procedurile sunt aplicabile gamei de antene Wilson, inclusiv pentru Wilson Little Wil, o antena foarte populara

Sursa: Siteul producatorului de antene Wilson, sursa de informatie corecta
Pe undeva pe youtube era un filmulet cu un test facut pe antene Wilson cu baza magnetica pe la 245 Km/H.

 

 

Articole asemanatoare

Adauga comentariu