Coşul tău este gol!

TOATE CATEGORIILE

Comentarii recente
 1. Friday, Sep 18, 2015Comment by CBmaniaReview statie radio CB Maxon CM10
  Poate aveti alt model de CM10, va rog sa ne trimit...
 2. Friday, Aug 21, 2015Comment by clauReview statie radio CB Maxon CM10
  salut cum ai facut "reajustare foarte simpla a pr...
 3. Wednesday, Apr 8, 2015Comment by CornelStatiile radio CB, salveaza bani si timp
  Timpul ca timpul...da banii de pe amenzi ii salvea...
Postari recente
 1. Detectoarele radar de la Whistler Data: 29-06-2018
  Detectoarele radar sunt dispozitive care detecteaz...
  Scris de CBMania
 2. Oferta de Craciun la CBMania Data: 18-12-2015
  CBMania a ales 40 dintre cele mai cautate produse ...
  Scris de CBMania
 3. Black Friday la CBMania Data: 18-11-2015
  Acum este momentul potrivit pentru a va face cadou...
  Scris de CBMania

Antena President Virginia, review, prezentare si opinii

Data: 27-10-2014 | Scris de CBmania|2 comentarii

O antena CB auto lansata recent, a uimit pe pasionatii de statii radio CB prin performante si calitate raportate la dimensiunile sale mici.

ANTENA RADIO PRESIDENT VIRGINIA, review, opinii, pareri si sugestii de utilizare
Antena President Virginia a devenit una dintre cele mai titrate antene de dimensiuni mici de pe piata. Imediat dupa aparitia sa utilizatorii s-au aratat incantati de rezultatul folosirii unei astfel de solutii, iar noi am considerat utila realizarea unui review pentru aceasta antena. Sunt de mentionat opiniile laudative. 
Pana acum am gasit numai vorbe de lauda despre aceasta antena pe forumuri, bloguri, in discutiile cu amatori de CB sau in recenziile facute de profesionisti. Evident, trebuie sa pastram proportiile si sa pornim de la faptul ca este vorba despre o antena CB de jumatate de metru. Nu putem sa nu amintim despre fabricarea ei in Spania, acolo unde President produce o mare parte din antenele din portofoliu.
Foarte multi dintre cei care vor sa-şi instaleze la bordul maşinii o statie CB se lovesc mereu de aspectul şi dimensiunile incomode ale antenei auto, accesoriu indispensabil pentru functionarea corecta a unui astfel de echipament.

Deja cam toti utilizatorii de statii radio CB stiu ca lungimea antenei este direct proportionala cu performantele obtinute în trafic. Acest lucru este perfect adevarat daca vorbim de o amplasare corecta, de o calibrare efectuata în functie de pozitionarea ei pe maşina şi de canalul utilizat cel mai des. Solutia cea mai comoda este reprezentata de utilizarea unei antene cu suport magnetic, ce se poate monta şi demonta uşor şi care poate furniza performante satisfacatoare, în functie de modelul ales. Cele mai mici şi mai discrete antene CB sunt utilizate de cei care doresc sa le instaleze pe autoturismul de familie sau pe SUV-uri, acolo unde o antena cu o forma aerodinamica, uşoara, care sa nu produca zgomot la viteze mari, este de preferat uneia lungi, cu performante mai bune, dar cu o serie de dezavantaje, inclusiv estetice. Chiar daca performantele nu sunt de top, antena si face treaba, ca sa utilizam o exprimare ds intalnita in practica.
Dimensiunea redusa de doar 49 cm impreuna cu aspectul identic cu al unei antene radio auto, aflata in dotarea majoritatii masinilor din jurul nostru, ii asigura o utilizare de durata chiar si celor care o mai uita pe masina in parcarile supermarketurilor ori in fata blocului. Mai mult, antena poate fi depoitata in aproape orice colt din masina. 
Baza magnetica a antenei este din material plastic si este una diferita de cele folosite pana acum. Are o forma noua tip lacrima, identica cu cea folosita in cazul masinilor echipate cu antena GPS la baza celei radio. Dimensiunea acesteia asigura o legatura mai mult decat suficienta cu suprafata masinii, excluzand posibilitatea de a ramane fara ea la viteze mari sau in situatii cand curentul de aer este foarte puternic (de ex. cand treceti pe langa un camion aflat pe contrasens sau cu deplasare la vant din fata).  Are in dotare si protectie de cauciuc pentru a avea o stabilitate sporita pe suprafata masinii si pentru a amortiza eventualele lovituri care pot aparea la montarea/demontarea ei de pe automobil. Cablul antenei are o lungime de exact patru metri si asigura un montaj lejer si discret pentru a nu deranja ocupantii locurilor din spate sau din dreapta. La acest model de antena, President Virginia, cablul folosit este mail subtire decat ce exista pe piata, are aproximativ aceeasi dimensiuni ca pasta unui pix clasic, incadrandu-se perfect insa in parametrul de impedanta 50 Ohmi.
Legat de pozitionarea antenei pe masina, stim foarte bine ca toti producatorii indica centrul geometric al unei suprafete cat mai mari si mai inalte. Normal ca o sa vedem in trafic utilizatori care au aruncate antenele in cele mai sadice si nonconformiste zone ale caroseriei. Fiecare este liber sa faca ce vrea, insa rezultatele sunt unice si fara regasire in practica recomandata de cei care produc statiile si antenele. Avand in vedere ca dimensiunea nu e cea mai potrivita, nu este indicat sa folosim acest model de antena pe suprafata portbagajului, unde ea de fapt este aproape ascunsa raportat la zona de propagare a undelor radio, in schimb pe cupola masinii lucrurile se schimba in bine. Unde se poate este bine sa fie montata in centrul geometric, unde nu, in zona din spate a cupolei acolo unde de obicei gasim antena radio standard. In primul caz antena va beneficia de un plan de masa (suprafata metalica de la baza antenei) generos, avand 360 grade. In cel de-al doilea caz, planul de masa va fi generos catre inainte, unde de fapt ii regasim pe cei care ne pot ajuta si de la care aflam informatii din trafic in timp real. Acest model nu necesita calibrare, solutia tehnica a producatorului fiind strict legata de un montaj corect, iar antema va sti ce are de facut.
Testele efectuate in trafic au aratat ca antena President Virginia poate fi folosita fara nicio urma de indoiala, iar rezultatele sunt dintre cele mai bune. Un avantaj in favoarea eficientei ei este si numarul in crestere al celor care folosesc statii pentru Infotrafic, astfel densitatea crescuta asigura o comunicare radio de la distante din ce in ce mai mici, crescand si calitatea acestora. Colegul de trafic vede, anunta si doar asa stim ce gasim in fata noastra. 
Ca si concluzie, putem recomanda antena President Virginia ca o alternativa mai discreta la antenele cu lungime mai mare. Este o alternativa rezonabila ca si performante, o antena auto mica, dar cu un aspect frumos si comoda in instalare si utilizare. Din punct de vedere tehnic antena President Virginia nu are nevoie de calibrare, simpla pozitionare a acesteia pe centrul geometric al cupolei duce la obtinerea unui SWR rezonabil.
Acest review nu este complet, poate fi completat cu opiniile Dvs, poate candva se va realiza si un test comparativ in functionare pe sosea. Vom posta pe forum pe cbmania daca vom realiza un asemena test, dar si pe blog.
Ar fi interesant un review comparativ intre President Virginia si antena PNI 45 Extra, care este si nu este o copie dupa antena President, avand si asemanari flagrante si deosebiri fundamentale.
Adaugam si specificatiile tehnice pentru antena President Virginia, chiar daca ele sunt prezentate pe site la descrierea produsului.
Tip antena : 1/2 + 1/4 unda
Valoarea SWR ului : 1,1/1 ajustabila
Castigul (dBi) : + 3 dBi
Putere maxima aplicabila(W) : 250 W PEP
Atentie PEP este puterea aplicabila burst, si nu puterea continua care este mult mai mica de 250W. Noi am facut test la 50W si antena a resiatat.
Nu este bai, pentru ca oricum, puterea maxima legala este de 4W in Romania si UE.
Latime de banda (kHz) si numar de canale : 800 KHz (80 cx)
Greutate (Kg) : 0,160
Lungime (mm) : 490
Tip de baza : magnetica usoara
Radiant : Otel/Carbon dublu helicoidal

Concluzii despre antena Virginia 

 • Antena revolutionara, magnet puternic, tehnologie multi- zona, pret mediu.
 • Ca si performanta este peste antenele mini ale multor alte marci.
 • Estetic depaseste ca si punctaj majoritatea antenelor
 • Sistenul DHS utilizat asigura un nivel de performanta bun, raportat la inaltimea ei.
 • Designul compact si elegant este principalul aspect al acestei antene radio CB President Virginia.

Articole asemanatoare

Adauga comentariu